Varen

Ieder mensen verdient een kans om een heerlijk vaaravontuur te beleven. Voor en door Vlaardingers wordt het mogelijk gemaakt om via het water te genieten van het groene Vlaardingse achterland. In samenwerking met Vlaardingen in Beweging (VIB) biedt Stichting Waterpoort Vlaardingen mensen die moeilijk ter been zijn of in een rolstoel of scootmobiel zitten, de mogelijkheid om met een elektrische sloep een paar uur over de Vlaardingse Vaart en de Vlieten te varen.

Waterpoort in de lift

Stichting Waterpoort Vlaardingen heeft voor dit seizoen, mede dankzij de sponsoring van de ondernemerskring Vlaardingen-Holy, een eigen elektrische tillift kunnen aanschaffen, waarmee zij mensen vanuit een scootmobiel of rolstoel in een van de elektrische sloepen kan tillen. Stichting Waterpoort wil op deze manier een maatschappelijke bijdrage leveren en mensen met een beperking de mogelijkheid bieden om zich eens op een andere manier door het mooie groene achterland van Vlaardingen te bewegen.

Ik ben zorgbehoevend en wil graag varen

Als u wilt varen dan zijn er een aantal zaken belangrijk om te weten:

  • De afvaarten zijn alleen mogelijk in het vaarseizoen van 15 mei tot 15 september;
  • De vaarten zijn op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 – 12.00 of van 14.00 – 16.00 uur;
  • De tillift kan tot maximaal 125 kg tillen;
  • Naast de vrijwilliger van de Waterpoort kunnen er nog 6 mensen aan boord (inclusief begeleiders);
  • Als u niet kunt zwemmen, is dat geen probleem. Zwemvesten zijn beschikbaar;
  • Iemand in een rolstoel of scootmobiel mag één begeleider kosteloos mee laten varen;
  • Wilt u een extra persoon meenemen buiten uw begeleider, dan kan deze ter plekke €10,00 euro contant betalen aan de vrijwilliger.

Het aanmelden voor een vaartocht met onze mooie elektrische sloepen kan via het aanvraagformulier.

Enthousiast?

Aanmelden kan via het aanvraagformulier. Na het invullen en verzenden van het aanvraagformulier neemt de buurtsportcoach contact met u op.

Naar het aanvraagformulier