Beweegactiviteit voor mensen met NAH

Voor Vlaardingers met niet aangeboren hersenletsel (NAH) zijn er elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur beweegactiviteiten in Sportcentrum Polderpoort.
De beweegactiviteiten worden aangeboden in een kleine groepjes en duren 30 minuten. Afhankelijk van het niveau en de behoefte van de deelnemer wordt er gekeken in welk groepje een (nieuwe) deelnemer het beste past.

De beweegactiviteiten worden begeleid door deskundige sportinstructeurs van Sportcentrum Polderpoort. Hieronder vertelt één van de sportinstructeurs hoe het in z’n werk gaat.

“We ontvangen de deelnemers in het sportcafé en drinken daar gezellig een bak koffie of thee. Daarna gaan we lekker aan de slag! Gezelligheid tijdens de les vinden we heel belangrijk. We beginnen de les met een warming-up waarbij alle spieren worden opgewarmd, denk onder andere aan de rompspieren en spieren die van belang zijn voor (een goede) balans. We doen er alles aan om er voor iedereen een plezierige les van te maken!”

Voor de kern van de les wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals: tube elastieken, zachte ballen en/of gewichtjes. Aan het einde van de les wordt er een cooling down gedaan waarbij de spieren worden gestretcht. Door deze rustige, ontspannende oefeningen komen lichaam en geest weer helemaal tot rust.

Deelnemen samen met persoonlijke begeleider

Sommige deelnemers doen de oefeningen samen met een persoonlijke begeleider. Deze begeleider helpt de deelnemer bij het uitvoeren van de beweegactiviteiten. In dit geval begeleidt en ondersteunt de sportinstructeur de begeleider.

Heeft u interesse of wilt u hierover meer informatie? Vul dan het aanvraagformulier in en de buurtsportcoach van ViB neemt contact met u op.

Enthousiast?

Aanmelden kan via het aanvraagformulier. Na het invullen en verzenden van het aanvraagformulier neemt de buurtsportcoach contact met u op.

Naar het aanvraagformulier