Beweegactiviteit voor mensen met NAH

IN EEN KLEINE GROEP ONDER BEGELEIDING BEWEGEN?

Voor Vlaardingers met niet aangeboren hersenletsel (NAH) zijn er elke dinsdagochtend beweegactiviteiten in Sportcentrum Polderpoort. De activiteiten vinden plaats in kleine groepjes onder begeleiding van een deskundige sportinstructeur van Sportcentrum Polderpoort. Het is mogelijk om individueel of samen met een persoonlijke begeleider deel te nemen. Gezelligheid en plezier staat voorop!

De beweegactiviteiten vinden plaats tussen 10.00 en 11.30. Er zijn 3 groepen: 10.00 – 10.30, 10.30 – 11.00 en van 11.00 – 11.30 uur. Afhankelijk van het niveau en de behoefte van de deelnemer wordt er gekeken in welk groepje een (nieuwe) deelnemer het beste past. Hieronder vertelt de sportinstructeur hoe het in zijn werk gaat.

“We ontvangen de deelnemers in het sportcafé en drinken daar gezellig een bak koffie of thee. Daarna gaan we lekker aan de slag! Gezelligheid tijdens de les vinden we heel belangrijk. We beginnen de les met een warming-up waarbij alle spieren worden opgewarmd, denk onder andere aan de rompspieren en spieren die van belang zijn voor (een goede) balans. We doen er alles aan om er voor iedereen een plezierige les van te maken!”

Voor de kern van de les wordt gebruikgemaakt van verschillende materialen, zoals: tube elastieken, zachte ballen en/of gewichtjes. Aan het einde van de les wordt er een cooling down gedaan waarbij de spieren worden gestretcht. Door deze rustige, ontspannende oefeningen komen lichaam en geest weer helemaal tot rust.

Deelnemen samen met persoonlijke begeleider

Sommige deelnemers doen de oefeningen samen met een persoonlijke begeleider. Deze begeleider helpt de deelnemer bij het uitvoeren van de beweegactiviteiten. In dit geval begeleidt en ondersteunt de sportinstructeur de begeleider.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Vul dan het aanvraagformulier in en de buurtsportcoach van ViB neemt contact met je op.

Enthousiast?

Aanmelden kan via het aanvraagformulier. Na het invullen en verzenden van het aanvraagformulier neemt de buurtsportcoach contact met u op.

Naar het aanvraagformulier