Activiteiten met buurtsportcoach

Op aanvraag (gedurende 4 weken één keer per week)

Sporten en/of bewegen is gezond voor mensen met een kleine of grote zorgbehoefte. Beweging zorgt voor verbetering van lichaamsfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de klachten beperken en maakt het de kans op een eventuele terugval kleiner. De Buurtsportcoaches van ViB verzorgen beweeg arrangementen op woon- en zorglocaties voor training van de grove en fijne motoriek. Denk hierbij aan oog-handcoördinatie of spierversterkende oefeningen ten behoeve van mobiliteit, balans en valpreventie.

Begin 2021 heeft de buurtsportcoach van Vlaardingen in Beweging (ViB) een wensen- en behoefteonderzoek gedaan onder de Vlaardingse locaties van Argos Zorggroep (Marnix, Soenda en De Meerpaal), Frankelandgroep (Vaartland) en Zonnehuisgroep Vlaardingen (Drieën-Huysen Noord & Zuid, Het Zonnehuis, Adriaan Pauw, De Dillenburg & De Laurenburg). Er is in kaart gebracht wat er op het gebied van bewegen al gebeurt en waar nog behoefte aan is. Aan de hand daarvan organiseert de ViB buurtsportcoach in samenwerking met zorgprofessionals diverse beweegactiviteiten. Een activiteit zal op aanvraag gedurende vier weken één keer per week worden aangeboden op of rondom de desbetreffende woon-, zorg- of dagbestedingslocatie.

Op dinsdagochtend 22 juni 2021 is er een start gemaakt met Jeu de Boulen met bewoners van Vaartland. Het was leuk, spannend en vooral heel gezellig! Sommige deelnemers hebben dit jaren op de camping in Frankrijk gespeeld, en kunnen nog vloeiend een woordje Frans praten. Hoe leuk is het om dit te kunnen doen met medebewoners. Zowel de buurtsportcoach als de deelnemers kijken uit naar volgende week!

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan vooral contact met ons op via het contactformulier of 06 – 55 30 10 64.

Enthousiast?

Aanmelden kan via het aanvraagformulier. Na het invullen en verzenden van het aanvraagformulier neemt de buurtsportcoach contact met u op.

Naar het aanvraagformulier